Слепени ванилови сладки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Слепени ванилови сладки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
01/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
30
"Задължително ги поднасяйте слепени, защото са толкова вкусни, че ще искате поне по две наведнъж да хапвате"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • растителна мазнина - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - около - 400 г
  • сладко - по избор
  • течен шоколад - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасяме содата в киселото мляко и ги смесваме с мазнина.

Към сместа постепенно прибавяме пудрата захар, ванилията, и брашното.

Брашното предварително сме пресели.

Оформяме тесто за сладки, което точим на кора, която нарязваме с помощта на формички за сладки.

Нареждаме в тавичка, в която сме поставили хартия за печене, на разстояние около 2 см. една от друга, защото се уголемяват по време на печенето.

Поставяме сладките във фурната и печем до готовност.

След като ги извадим от фурната, ги поставяме в тенджера под капак, за да останат пухкави.

Слепваме ги с желаното сладко и отгоре поръсваме всички слепени сладки с течен шоколад.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: