Френски палачинки

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
33
20
05/04/2013
"Когато говорим за храна и любов, неизменно се сещаме за Франция. Разбират ги французите тия работи Палачинките де ..."
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 533
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете захарта. Направете кладенче в центъра. Объркайте ваниловата есенция, разбитите яйца, жълтъка и около 50 мл мляко.

Сипете получената смес в кладенчето. Добавете стопеното масло и разбийте до получаване на гладко тесто.

Прибавете постепенно останалото мляко и бъркайте непрекъснато. Тестото трябва да добие консистенция на гъста сметана без никакви бучки.

Покрийте купата и охладете около 30 минути. Точно преди пържене прибавете коняка.

Загрейте добре малък тиган и го намажете с олио. Сипете около 1 с.л. от тестото и разклатете, за да се разлее равномерно по дъното.

Оставете на огъня за 1 минута, после с плоското острие на ножа обърнете палачинката и изпържете и от другата страна.

Прехвърлете я в затоплена чиния. По същия начин изпържете останалите.

Поднесете ги топли с разбита сметана и ягодов мармалад.

Тиган за палачинки с незалепващо покритие 25 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган за палачинки с незалепващо покритие 25 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки винаги са гаранция за страхотно впечатление, а тиганът за палачинки ги прави вместо вас. Има незалепващо покритие, удобна дръжка и компактен размер, за да приготвяте хем вкусни, хем големи палачинки.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Русева
Русева
09.04.2013 12:00
От 1 с.л. смес ли ще стане палачинката?
9
1