Маринована херинга

28/02/2019
  • Приготвяне120 мин.
  • Общо120 мин.
  • Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 5 кг херинга, замразена
  • копър - 2 връзки
  • олио - на вкус
  • оцет - 1 л
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 750 г морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от главите и вътрешностите, добре ги измийте под течаща студена вода, напълнете ги с морска сол, наредете ги плътно в подходящ съд и ги оставете да престоят ден - ден и половина.

След това ги изчистете от солта, без да ги миете, наредете ги отново плътно в съда и ги залейте с оцета и водата, така че херингите да са изцяло заляти.

След като престоят в течността 7-8 часа, ги извадете и от всяка риба откъснете гръбната перка, обелете кожата и отделете едното филе, а след това от другото отстранете гръбначната кост, като изрежете около 1/2 см от филетата от страна на корема.

Наръсете готовите филета херинга със счукан черен пипер и ситно нарязан копър и маринованата риба е готова за консумация.

Ако искате да я запазите за по-продължително време, нарежете филетата на парчета, поставете ги в буркани, прибавете дафинов лист, залейте с олио и съхранявайте на хладно. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар