Пиде със свинско месо и зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
173
2
27/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте месото на малки ситни парченца.

Наситнете лука и чесъна, също и двата вида чушки.

Загрейте равни количества масло и олио и запържете плънката до полуготовност.

Оставете да изстине и се заемете със замесване на тесто.

За целта пресейте брашното и добавете едно по едно продуктите (които трябва да са на стайна температура).

Получава се меко, еластично и нелепнещо тесто, което оставяме да удвои обема си.

След като удвои обема си, го разделете на няколко еднакви части (при мен се получиха 8 еднакви топченца), които разточете на тънка правоъгълна (леко заоблена в краищата) форма, поставете вече изстиналата плънка по средата, а краищата завъртете навътре към плънката, като едновременно оформяте формата на пидето да заприлича на лодка.

Така се процедира с всички топченца.

Изпечете ги на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар