Млечна баница с извара и сирене

27/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка, като в купа се разбиват яйцата с вилица. Добавят се кисело мляко с разбита в него сода, сол, олио, извара, царевично брашно и се разбърква на рядка каша.

Вземат се две кори за баница, първата поръсваме с олио, отгоре сложете втора кора и поръсваме с 4-5 с.л. плънка с извара, а после се поръсва с малко натрошено сирене.

Навива се на руло, а то на охлюв и нареждаме в тава, намазана с олио. Така се оформят всички кори, докато напълним тавата.

Отгоре се залива с още малко олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30-35 минути. Изважда се баницата, поръсваме с капки вода и покриваме с кърпа.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар