Пилешко със зелени маслини

04/04/2013
Румяна
отРумянаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 062
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете пилешките порции и запържете отвсякъде до златисто кафяво. Извадете и ги оставете настрана.

Сложете чесъна, лука, гъбите и чушките в тигана и запържете полека, за да омекнат, но без да покафеняват. Прибавете доматите и виното, върнете пилешкото и кипнете. Захлупете и варете на тих огън около 50 минути.

Разбъркайте брашното с 2 с.л. студена вода и бавно го добавете към соса. Разбърквайте непрекъснато, кипнете соса и варете на тих огън 5 минути, за да се сгъсти.

Точно преди поднасяне добавете сметаната и маслините. Загрейте полека, за да се затопли ястието, след което подправете на вкус. По желани може да пропуснете сметаната.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирен
Ирен
06.04.2013 09:36
Вариант отново на френския специалитет кок о вен, който обаче изисква пилето да се маринова със сварено вино с моркови и лук, смес, която после се изстудява преди да се залее пилето с нея и така се оставя да преседи 10-ина часа в хладилник преди да се продължи готвенето, приблизително по тази рецепта тук.
0
0
От мене
От мене
05.04.2013 14:04
Супер;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв