Пилешко със зелени маслини

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
25
9
04/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 210
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и зехтина в тиган. Сложете пилешките порции и запържете отвсякъде до златисто кафяво. Извадете и ги оставете настрана.

Сложете чесъна, лука, гъбите и чушките в тигана и запържете полека, за да омекнат, но без да покафеняват. Прибавете доматите и виното, върнете пилешкото и кипнете. Захлупете и варете на тих огън около 50 минути.

Разбъркайте брашното с 2 с.л. студена вода и бавно го добавете към соса. Разбърквайте непрекъснато, кипнете соса и варете на тих огън 5 минути, за да се сгъсти.

Точно преди поднасяне добавете сметаната и маслините. Загрейте полека, за да се затопли ястието, след което подправете на вкус. По желани може да пропуснете сметаната.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 9
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ирен
Ирен
06.04.2013 09:36
Вариант отново на френския специалитет кок о вен, който обаче изисква пилето да се маринова със сварено вино с моркови и лук, смес, която после се изстудява преди да се залее пилето с нея и така се оставя да преседи 10-ина часа в хладилник преди да се продължи готвенето, приблизително по тази рецепта тук.
0
0
От мене
От мене
05.04.2013 14:04
Супер;)
0
0