Пълнен артишок

ГеритоГеритоНовак
04/04/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 338
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож отрежете стъблата на артишоците и изравнете основата им, за да стоят в чинията.

С ножици подрежете върховете на външните листа. Сложете четирите артишока в тенджера с кипяща вода заедно с лимоновия сок и варете на тих огън около 20 минути.

Междувременно направете пълнежа. Загрейте олиото в тенджерка и леко запържете ситно нарязания лук, чесъна и гъбите до омекване.

Свалете от огъня и добавете нарязаната на ивици шунка, галетата и виното. Подправете с черен пипер.

Отцедете свареният артишок и внимателно премахнете листата в центъра.

Издълбайте с лъжица и отстранете мъхестата сърцевина.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете артишоците в огнеупорна тавичка и ги напълнете с пълнежа. Покрийте и печете около 15 минути.

Преди поднасяте сложете отгоре по 1 бучица масло.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар