Печен заек с плънка във фурна

25/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 369
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме измили добре заека, го подсушаваме с кухненска хартия. Аз оставих и главата, не я отстраних. Нарязваме на дребно, гъбите, дреболиите и лука.

В тиган със зехтин задушаваме гъбите и добавяме нарязаните на дребно дреболии и разбъркваме, докато се позапържат и те.

След като е готово, прибавяме и ориза, като разбъркваме, така че да се покрие отвсякъде с мазнината.

Добавяме 1 чаша вода, мащерката, и оставяме така, докато оризът поеме течността.

Премахваме от котлона, добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.

Готовия измит заек пълним със сместа.

Ако остане от сместа, разпределяме в тавата.

Смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, който сме пасирали, червения пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.

Намазваме със сместа заека и го поставяме в тавата.

Наливаме малко вода и виното, завиваме тавата с фолио, и я поставяме в предварително загрята фурна, като печем за около час, час и половина.

Като мине час и 15 минути, махаме фолиото и връщаме тавата за допичане и получаване на коричка на нашия печен заек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар