Лека картофена супа с праз

ТанитаТанитаНовак
03/04/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 371
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените картофи на парченца, сварете ги в част от бульона докато омекнат и ги пресовайте.

Направете светла запръжка от 30 г масло и брашното, разредете с остатъка от бульона и варете за кратко.

Прибавете пресованите картофи и нарязания на ивички и задушен в парченце масло праз.

Възварете супата, прибавете прясното мляко с разбития в него жълтък, посолете и снемете от огъня.

По желание поднесете супата с изпържени в масло хапки бял хляб.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар