Пържен лук по индийски

ЦветиЦветиНовак
02/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12-15 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 164
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете чесъна, солта и кимиона. Полека сипете млякото и яйцето и объркайте на тесто.

Стопете маслото в тиган. Сложете нарязания на полумесеци лук и пържете няколко минути докато омекне. Добавете лука и лютите чушки към тестото.

Загрейте олио в голяма тенджера и когато се сгорещи сложете 2 пълни десертни лъжици от тестото. Изпържете като обръщате непрекъснато докато порцията покафенее.

Извадете от тигана с решетеста лъжица и отцедете. Изпържете по този начин цялото приготвено тесто. Поднесете гарнитурата гореща.

По този начин може да изпържите други зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Невена
Невена
23.05.2013 14:45
Чудесна рецепта. Доста е мазничка, но пък е много вкусна! :)
0
0