Малинова торта с извара

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30882177
Малинова торта с извара
02/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити - 250 г
  • масло - 75 г безсолно
  • мед - 3 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • желатин - 1 пакетче
  • извара - 600 обезсолена
  • сметана - 225 пълномаслена
  • малини - 430 г
  • портокали - 4 с.л. сок
  • мед - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в портокаловия сок на тих огън. Намажете с масло форма с подвижно дъно, с диаметър 22 см. Натрошете бисквитите.

Разтопете маслото и меда в дълбок тиган на тих огън, прибавете натрошените бисквити и разбъркайте. Изсипете сместа в тавата и я притиснете с лъжица. Сложете тавата в хладилника за 1 час, за да се стегне бисквитената основа.

Намачкайте изварата в дълбока купа до получаване на гладка смес. В друг съд разбийте сметаната до получаване на гъста маса. Прибавете разбитата сметана в купата с изварата.

Разбъркайте получената смес с меда. Изберете най-хубавите малини и ги изсипете в сместа с изварата.

Излейте разтворения желатин в сместа с изварата. Изсипете готовата смес в тавата върху бисквитената основа. Изгладете с лъжица или шпакла повърхността на крема. Оставете тортата в хладилник за 3-4 часа или колкото е необходимо, за да стегне крема.

Извадете тортата от кръглата форма с подвижна форма. Украсете с отделените малини и по желание със стръкчета мента.

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: