Пиле по италиански

Анелия
Анелия
Новак
02/04/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 360
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете пилешките гърди с чесъна, ароматния пелин, солта и черния пипер. Стопете маслото и 1 с.л. олио в тиган и леко запържете пилешкото - по 3 минути от всяка страна. Пренесете в огнеупорна тавичка.

Загрейте останалото олио в тиган, сложете нарязаните кромид и пресен лук и пържете около 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, ригана и пилешкия бульон. Подправете със сол на вкус и черен пипер. Варете 15 минути на тих огън.

Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте доматения сос върху пилешките гърди, покрийте с фолио и поставете в загрятата фурна. Печете около 25 минути.

Пуснете грила на най-силните градуси. Извадете пилешкото от фурната и покрийте с резените моцарела.

Сложете под грила за 3-5 минути или докато сиренето се разтопи. Украсете с маслини и листа джоджен и поднесете. Може да замените маслините и джоджен с прясна салата.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар