Бяла заешка супа

ЗориЗори
Експерт
1386785801724
Бяла заешка супа
Снимка: Зори
1 / 3
22/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заешко месо - 600 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 с.л. сушен
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо и сложете в тенджера с вода, която трябва да го покрива. Добавете дафиновия лист и бахара.

Варете до готовност на месото, като отпенвате с решетъчна лъжица периодично бульона.

Накрая овкусете със сол и черен пипер. Извадете месото и го обезкостете, след което го върнете обратно в тенджерата.

В тиган запържете в олиото нарязания на ситно лук, морков и чесън. Щом омекнат, добавете брашното и при непрекъснато бъркане добавете малко от бульона. Изчакайте да заври и прехвърлете всичко в тенджерата със заешкото.

Върнете тенджерата със супата на котлона и щом започне да бълбука добавете натрошеното фиде. След десетина минути изключете котлона.

За застройката: разбийте кисело мляко и яйцето. Отделете една купичка чорба от супата да поизстине малко и я добавете към застройката.

След това застройката се разрежда с половин купичка от супата, за да се темперира, и се прибавя при непрекъснато разбъркване към вече готовата и дръпната от котлона заешка супа. Поръсва се със сушен магданоз и чубрица.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: