Редено свинско месо със зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
182
2
22/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте меда, ригана, чесъна и солта. Добавете 2 с.л. зехтин. Нарежете месото на 2 едри кубчета и ги пуснете в тази марината за 15 минути.

Запечатайте свинското на тиган за няколко минути и го нарежете с 1 см. широчина.

Нарежете лука на шайби, измийте и нарежете чушките също на шайбички.

Обелете и нарежете картофите на кръгчета с широчината на месото.

В правоъгълна тава застелете алуминиево фолио, наредете ред месо, ред картофи, ред лук и така до свършване на продуктите. Като за последен ред наредете лимона. Не се притеснявайте, ако излиза извън формата - по време на печене продуктите ще намалят обема си.

Изсипете маринатата. Завийте с краищата на фолиото, при нужда добавете още фолио.

Изпечете на 180 градуса фурна за 1 час. Махнете фолиото и изпечете за още 15 минути.

Обърнете в плато и сервирайте.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар