Кекс с рикота

АнабелАнабел
Ветеран
516
2k
986
208
22/02/2019
"Дано сте на диета, за да може целият кекс с рикота да си остане за нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • краве масло - 190 г
  • пудра захар - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 120 г
  • какао - 2 с.л.
  • За бялата смес
  • рикота - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сладко от череши - от цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват и разбиват омекналото масло и пудрата захар. След като се получи пухкава смес, едно по едно се прибавят яйцата. Брашното се пресява и се слага в купата заедно с какаото. Сместа се разбърква хубаво до гладка консистенция.

В друга купа се слагат рикотата и пудрата захар. Разбъркват се с телена бъркалка, след което се прибавя едно яйце и отново се разбърква.

За изпичането на сладкиша се използва продълговата форма за кекс, чието дъно и стени са покрити с хартия за печене.

В подготвената форма за кекс се изсипва половината от кафявата смес, а върху нея се изсипва сместа с рикота. Слагат се по няколко цели черeшки от сладко, след което отгоре върху сместа за кекса се изсипва останалата половина от кафявата смес.

С помощта на лъжица или шпатула двете смеси се объркват с плавни движения на няколко места.

Кексът с рикота се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Източник: cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/кексове/шарен-шоколадов-кекс-с-рикота

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар