Доматена супа с картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
21/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • праз - 1 ч.ч. нарязан ситно
  • домати - 1 ч.ч. белени от консерва
  • картофи - 2 - 3 бр. големи
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чубрица сушена
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - сушен
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме олио (2-3 с.л.) в тенджерка и малко топла вода (1 к.ч.). Слагаме нарязан на ситно праз (1 ч.ч.) и задушаваме, докато омекне . През това време белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите (2-3 бр. големи).

Когато празът омекне и остане на мазнина, слагаме при него нарязаните картофи, ръсваме черен пипер на вкус и червен пипер (1 к.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (3 ч.ч.).

Когато заври, прибавяме измит ориз (3-4 с.л. зависи с каква гъстота харесваме супата). Ръсваме сушена чубрица, сушен босилек и варим доматената супа до увиране на картофите и ориза.Тогава прибавяме белени домати от консерва (1 ч.ч.), които сме понамачкали.

При необходимост доливаме още топла вода в супата, слагаме захар (1 ч.л.) и дафинов лист. Варим супата още 1-2 минути. Опитваме за сол и посоляваме на вкус. Изключваме котлона и оставяме супата да къкри, докато се охлади котлонът. Изваждаме дафиновия лист от готовата супа.

Може да сервираме доматената супа както топла, така и охладена.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар