ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Пълнен Лук»Пълнен лук по калугерски

Пълнен лук по калугерски

Пълнен лук по калугерски
19/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете главите лук във фурна, докато омекнат, и с лъжичка внимателно извадете вътрешността им.

Запържете каймата, вътрешността на лука и ориза, залейте с малко вода и задушете, като накрая прибавете ситно нарязания магданоз, черния пипер и солта.

Напълнете с тази смес издълбаните глави лук, полейте ги с размитото с малко хладка вода доматено пюре и ги запечете в умерена фурна.

След това залейте всяка глава лук със сос Бешамел, посипете с настъргания кашкавал и допечете до зачервяване на вкусния пълнен лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: