Орехов сладкиш с бренди

ЕленитаЕленитаНовак
01/04/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 573
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Постелете с пергамент дълбока квадратна тава и намажете добре дъното и стените с олио.

Разбийте маслото и захарта на лека пенеста смес. Постепенно прибавете жълтъците, като разбивате добре, за да не се пресекат.

Пресейте брашното със солта, канелата и карамфилчетата. Добавете сухата смес към маслената. Внимателно прибавете начупените орехи и брендито.

Разбийте белтъците на твърд сняг и постепенно ги прибавете към сместа. Сипете я в приготвената тава. Печете около 40 минути. Оставете да изстине за 10 минути.

За да приготвите сиропа, сложете захарта и 150 мл студена вода в тенджера с дебело дъно. Загрейте постепенно, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтвори.

Прибавете карамфилчетата и брендито. Варете 8-10 минути, докато сместа намалее и заприлича на сироп. Извадете карамфилчетата.

Върнете охладения сладкиш в тавата и го нарежете на 9 еднакви парчета. Залейте го със сиропа и оставете 15 минути докато течността попие.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар