Ориз с пилешко и зеленчуци на фурна

18/02/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков микс - 200 г грах и моркови
  • риган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме пилешките бутчета с вода, сол и щипка сода за хляб в голяма тенджера. Варим на умерен огън без капак, защото се получава пяна, която се изхвърля с решетъчна лъжица.

След 20-30 минути се изваждат и се обезкостява пилето, кожата се сваля и месото се измива обилно с вода. Това се прави с цел да се изчисти месото от лекарствата, които е поела птицата.

Загрява се олио, запържваме нарязан лук да омекне. Добавя се пилешко месо, накъсано на парчета, запържва се леко и прибавяме ориза. Трябва да добие стъклен вид.

Разбърква се непрекъснато, за да не загори, налива се гореща вода да покрие продуктите и добавяме сол, черен пипер и риган.

Оставям да набъбне оризът и сипваме замразени зеленчуци. Смесват се продуктите и прехвърляме в тава. Долива се още малко вода и печем за 20-30 минути на 180 градуса. Сeрвираме нашия ориз с пилешко, докато е още топъл.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар