ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по китайски

Зеленчуци по китайски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Зеленчуци по китайски1 / 3
28/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Тайната на вкусните зеленчуци по китайски е разкрита! Подробности четете в рецептата!"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 200 гр
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - червени 1 бр.
  • чушки - зелени 1 бр.
  • гъби - печурки - малки 100 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • сос - лют 2 - 3 капки или Табаско
  • сусам - 1. с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се зеленчуците на тънки дълги ивички.

В дълбок тиган се слага малко олио, запържва се първо морковите за 1 мин , после праза, след това чушките прибавят се още соевия сос и още малко олио.

Накрая се добавят зеления фасул и гъбите. Поръсва се със сусама и се слага малко лют сос на вкус.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: