Печени в плик пилешки бутчета

17/02/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
"Трябва да ги изпечете така, че месото само да падне от кокалите - лесно е в плик "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 726
  • Преглеждания за месеца645
  • Преглеждания за седмицата381
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и подсушават. В купичка се приготвя смес, подобна на гъста паста, която се получава от смесването на олио, червен и черен пипер, сух босилек и майорана, чесън на прах и горчица. За по пикантен вкус може да се прибави малко чили на прах.

Бутчетата се поръсват със сол и обтриват с получената каша. Поставят се в плик за печене, а той на дъното на тавичка.

В тавичката се налива една чаена чаша вода, а пликът се пробожда с игла на няколко места. Бутчетата се пекат във фурна на 200 градуса за около час. След това пликът се разкъсва и бутчетата се допичат, за да хванат хубава коричка.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Lida Angelova
Lida Angelova
14.08.2019 15:36
Не разбрах надупчения плик във вода за какво е. Напълно измислена рецепта.
Достатъчно е да се мариноват бутчетата и да се сложат в плик и да се пекат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв