Задушена риба с доматен сос

18/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 1 шаран около 1.5 кг
  • домати - 500 г, пресни или консервирани
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - ¼ връзка
  • орехи - 100 г
  • вино - 400 мл бяло
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата сложете да заврат накълцаните обелени домати, дафиновия лист и солта.

Прибавете нарязания на парчета шаран, счуканите орехи, виното и предварително задушените в олиото ситно нарязани лук и чесън.

Поръсете с черния пипер и наситнения магданоз и задушете ястието около 20 мин. Поднесете готовата задушена риба с бяло вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар