Шишчета от риба тон

18/02/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За шишчетата
  • риба тон - 600 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 2 глави, кромид
  • За маринатата
  • чесън - 5 скилидки
  • лайм - 2 бр. сока
  • зехтин - 100 мл
  • мащерка - 3 стръка, прясна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от чесъна, сока от лайм, зехтина, солта, пипера и мащерката и накиснете в нея нарязаната на парченца риба и едро нарязаните чушки за около 2 часа в хладилника.

На дървени шишчета редете риба тон – шайба лук – чушки и ги изпечете на скара, като ги обръщате от всички страни, и от време на време ги поливате с приготвената марината за риба.

Поднесете готовите рибни шишчета с ориз или салата според сезона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар