Кисело зеле със свински крачета на фурна

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13931292
16/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето (1 голяма зелка) от кочана и нарязваме листата на ситно. Свинските крачета (4 бр.), измиваме с топла вода. Слагаме в тенджера, заливаме с вода и прибавяме сода за хляб (1 к.л.). Оставяме да се варят за 10-15 минути.

После отливаме водата и почистваме крачетата. Измиваме отново с чиста вода. В голяма тенджера, слагаме половината нарязано кисело зеле.

Слагаме свинските крачета и отгоре, другата половина от зелето. Наливаме топла вода, да се покрие зелето.

Слагаме мас (50 г. или повече по вкус), ръсваме черен пипер и къри и оставяме зелето да се вари приблизително 1 и 1/2 часа, като е хубаво тенджерата да е по-голяма, за да варим ястието с капак.

След 1 и 1/2 часа ръсваме червен пипер (1 с.л.или повече по вкус) и варим още приблизително 30 минути, като внимаваме да има вода, за да не залепне зелето за тенджерата.

Готовото зеле, прехвърляме в тава и слагаме да запечем в нагрята на 200 градуса фурна до готовност, като разбъркваме на няколко пъти периодично.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар