Кебап от свинска плешка с праз

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
15/02/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 700 г
  • праз - 4 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета. За да не е прекалено сухо, е добре да има мазнина по него. В случая месото е от свинска плешка.

В дълбок тиган се загрява олио, след което в него се слага нарязаното месо. Периодично свинското се разбърква, слага се сол на вкус и когато е полуготово се прибавя почистеният и нарязан на колелца праз.

Готвенето продължава, докато омекне лукът и месото се изпържи кебапът. Накрая се поръсва със смлян черен пипер. Лесно и просто ястие от свински кебап, подходящо да се консумира с чаша червено вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар