Конфитюр от дюли и бадеми

20/02/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сироп от захарта и водата и след като се сгъсти, го свалете от огъня.

Настържете почистените и обелени дюли направо в сиропа и варете отново на силен огън, докато капка от сиропа не се разлива върху порцеланова чинийка.

Добавете лимонтозу, оставете да кипне и свалете от огъня.

Залейте бадемите с гореща вода, обелете ги с остро ножче и нарежете ги по дължина на пръчици и ги запечете леко във фурната.

Добавете ги към сладкото и разбъркайте леко.

След като сладкото изстине, го сипете в буркани, които покрийте с пергаментова хартия, после с капаче и съхранявайте в хладно помещение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар