Ябълков сладкиш в микровълнова фурна

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
20/02/2019
"Лесно е - натискате копчето, чакате има няма 15 минути и ... сервирате с кафето топъл ябълков сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 900 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г краве
  • брашно - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мляко - 2 с.л. прясно
  • ром - 1 с.л.
  • За карамела
  • захар - 80 г
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В стъклена тава сложете захарта и водата и направете карамел.

Разклатете леко формата, за да се разтеле карамелът равномерно по стените.

Обелете ябълките, нарежете ги на тънки резенчета и ги наредете върху карамела, така че в средата да се получи цвете.

Разбийте яйцата и захарта и добавете при непрекъснато бъркане омекналото масло, брашното с бакпулвера, рома и млякото.

Изсипете тестото върху ябълките и печете в микровълнова печка за 12 мин.

Оставете готовият ябълков сладкиш да изстине, преди да я извадите от формата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар