Канелена пита

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
33
20
29/03/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 346
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Леко намажете и поръсете с брашно тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа, добавете маслото и объркайте на фина троховидна смес.

Прибавете пудрата захар, после постепенно долейте млякото. Объркайте сместа с нож с плоско острие, за да се получи меко тесто.

Пренесете го на набрашнена дъска, омесете леко до получаване на гладко тесто и разточете на кръг с диаметър 18 см и дебелина около 2.5 см. Загладете окръжността с ръка.

Сложете питата в приготвената тава и маркирайте с остър нож 6 порции. Намажете повърхността с мляко, поръсете с пудра захар и канела.

Печете 15-20 минути, докато питата се надигне и стане твърда на пипане.

Цветна мерителна кана 500 мл-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветна мерителна кана 500 мл
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Всяка домакиня трябва се въоръжи с мерителна кана в едната ръка, докато готви. Перфектните ястия се получават с перфектните мерки. Имате цели 500 мл вместимост на разположение.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар