Канелена пита

Бубето
Бубето
Новак
29/03/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 211
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Леко намажете и поръсете с брашно тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа, добавете маслото и объркайте на фина троховидна смес.

Прибавете пудрата захар, после постепенно долейте млякото. Объркайте сместа с нож с плоско острие, за да се получи меко тесто.

Пренесете го на набрашнена дъска, омесете леко до получаване на гладко тесто и разточете на кръг с диаметър 18 см и дебелина около 2.5 см. Загладете окръжността с ръка.

Сложете питата в приготвената тава и маркирайте с остър нож 6 порции. Намажете повърхността с мляко, поръсете с пудра захар и канела.

Печете 15-20 минути, докато питата се надигне и стане твърда на пипане.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар