Сладкиш с кори

26/02/2019
"Сами ще приготвите и корите, и крема, но като опитате сладкиша, ще разберете, че усилието си се струвало "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 320 г
  • конфитюр - 500 г от ябълки, кайсии или круши
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 60 г краве
  • мляко - 400 мл прясно
  • заквасена сметана - 200 г подсладена
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд за месене сипете брашното на купчинка, направете кладенче в средата и сипете яйцата и солта.

Бъркайте сместа внимателно, като прибавяте постепенно млякото, докато се получи гладка смес и от нея изпечете кори с маслото в тиган с диаметър 18 см.

Наредете корите в чиния една върху друга, като намазвате всяка с по 2-3 с.л. от конфитюра.

Завършете с кора. Намажете я с подсладена заквасена сметана.

Нарежете сладкиша на парчета и поднесете с ябълково вино или мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар