Пилешка супа с кокосов орех

29/03/2013
Лорита
отЛоритаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 450 г гърди без кожа
  • кокосов мляко - 1 литър консервирано
  • джинджифил - 5 см пресен корен
  • лимонова трева - 2 сстебла
  • пилешки бульон - 175 мл
  • лимон - 2 с.л. сок
  • люти чушки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки късчета. Сложете кокосовото мляко в голяма тенджера. Полека го кипнете, като от време на време разбърквате.

Прибавете в тенджерата нарязания джинджифил, пилешкото и лимоновата трева. Оставете да кипне. Намалете огъня и задушете за 15-20 минути, докато месото се свари.

Добавете пилешкия бульон, сока от лимона и ситно нарязаните люти чушки. Подправете на вкус и поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар