Начин на приготвяне
Измиваме стръка праз. Нарязваме го на ситно. Вземаме пушеното пуешко филе и го нарязваме на кубчета. В тенджера загряваме мазнината и добавяме праза и пуешкото месо. Задушаваме за 5 минути. Киселото зеле режем на много малки парченца.
Прибавяме го в тенджерата и разбъркваме за още 2-3 минути. Наливаме 600 милилитра вода. Оставяме да заври и поври 5 минути под капак. Наливаме армеева чорба и варим още 15 минути. Добавяме фидето и подправките-черен пипер и естрагон.
В купа разбиваме брашното с малко вода да стане на каша. Изсипваме при супата брашното и разбъркваме. По този начин правим на супата застройка, с която тя вече става мътна. Оставяме на котлон да ври още 10 минути. Сервираме гореща супата!