Пуешки руладини със зеленчукова плънка

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
20/02/2019
"Вкусно и много ефектно ястие, с което да изненадате и впечатлите капризните си гости "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки месо - 4 бр. гърди по около 200 г
  • грах - 1 консерва или буркан, сварен
  • чушки - 1 бр. червена, люта
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л препечено
  • сметана - 4 с.л. или цедено кисело мляко
  • вино - 250 мл червено
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пюрирайте половината от сварения грах и го разбъркайте със ситно нарязаните глава лук, чесън и лютива чушка, сметаната, солта и черния пипер.

Намажете пуешкото месо с граховата смес, прихлупете ги и двата края зашийте с конец.

Запържете рулата в загрятото олио и прибавете другата ситно нарязана глава лук.

След като лукът се запържи, сипете виното, 250 мл вода, добавете дафиновите листа и задушавайте около час.

Извадете руладините, поръсете соса със сол и черен пипер и го сгъстете с препеченото брашно.

Поднесете ястието с гарнитура от останалия грах и задушени моркови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар