Манастирска рибена чорба

19/02/2019
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене65 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-4 л вряща подсолена вода сложете дребно нарязаните лук, морков, чушка и картоф.

Като поврят малко, добавете изчистената риба и минута по-късно сипете и ориза.

След като омекне оризът, прибавете лимонтозуто и черния пипер и опитайте – трябва да е приятно лютичко и киселичко.

Щом сте докарали чорбата на вкус, прибавете подправките без мащерката и след като ври 5 мин., я свалете от огъня.

Поръсете я с натрошената суха мащерка или нарязана, ако е прясна.

Тази рибена чорба е много добро мезе за ракия. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар