Манастирска рибена чорба

19/02/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене65 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 138
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-4 л вряща подсолена вода сложете дребно нарязаните лук, морков, чушка и картоф.

Като поврят малко, добавете изчистената риба и минута по-късно сипете и ориза.

След като омекне оризът, прибавете лимонтозуто и черния пипер и опитайте – трябва да е приятно лютичко и киселичко.

Щом сте докарали чорбата на вкус, прибавете подправките без мащерката и след като ври 5 мин., я свалете от огъня.

Поръсете я с натрошената суха мащерка или нарязана, ако е прясна.

Тази рибена чорба е много добро мезе за ракия.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар