Богато зеленчуково гювече

13/03/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
"Уникално вкусни гювечета с много зеленчуци, които хапваме както топли, така и студени - прошка няма "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото резените лук, кръгчетата морков, тиквичка и нарязаната бамя.

Затоплете във фурната гювечето и докато е още топло, го намажете с маслото, което след разтапянето трябва да остане един пръст на дъното.

Най-напред сложете 2/3 от нарязаните на кръгчета чушки и домати, върху тях наредете половината сирене и върху него изсипете с лъжица 2/3 от запържените зеленчуци.

Захлупете с останалото сирене и най-отгоре наредете красива мозайка от останалите кръгчета чушки и домати и пържени зеленчуци.

Поръсете с малко червен пипер, чубрица и ситно нарязан магданоз, похлупете и печете ястието в умерена фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар