Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено агнешко със зелен лук

Задушено агнешко със зелен лук

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг бут
  • зелен лук - 5 връзки
  • чесън - 1 връзка, пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера измитото и нарязано на късове агнешко месо заедно с нарязаните лук, чесън, магданоз и джоджен, червения пипер, олиото и една чаша вода.

Поръсете с брашното, посолете и задушавайте ястието на тих огън, докато месото напълно омекне. Поднесете готовото задушено агнешко с лъжица кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: