Домашен течен шоколад

11/02/2019
"И преди големите фирми да дойдат тук, вкъщи се правеше разкошен домашен течен шоколад по тази рецепта "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене5 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 749
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мляко - 250 г на прах
  • масло - 125 г краве
  • захар - 250 г
  • какао - 5 с.л. препълнени
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • вода - 250 мл
  • ядки - препечени и счукани (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата и разтворете в нея захарта, свалете сместа от котлона и добавете маслото, ванилията и лимонената киселина.

Бъркайте леко, докато се разтвори маслото, след което изсипете горещия разтвор в сухата смес от какаото, млякото на прах и по желание леко препечени и счукани ядки.

Енергично бъркайте с лъжица, докато и малките бучки от какаото се разтворят.

Готовият течен шоколад налейте топъл в бурканчета и след като изстине, го оставете в хладилника. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар