Пилешки шишчета с ананас

25/03/2011
Евгени
отЕвгениНовак
"Крехко пилешко и ананас - неочаквано добра комбинация "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 564
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - филе 6 бр.
  • ананас - шайби от консерва 600 гр.
  • мед - 3 с. л.
  • бира - 3 с. л.
  • сок - от ананас консерва 3 с. л.
  • соев сос - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на кубчета, ананаса — на парчета.

Нанижете на дървени шишчета филето и ананаса, като ги редувате.

Леко подгрейте меда, смесете го с бирата, ананасовия сок и соевия сос. Сложете шишчетата за 3 часа в маринатата.

Готовите шишчета печете на грила, като периодично ги мажете с маринатата.

При сервиране гарнирайте с листенца мента и картофен чипс.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар