ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пататник»Пататник по родопски

Пататник по родопски

Пататник по родопски
05/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 12 бр., сурови
  • лук - 1 глава, кромид
  • сирене - 1 купичка кораво, натрошено
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 125 г, краве
  • джоджен - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Объркайте добре настърганите картофи и лук с яйцата, ситно начупеното сирене, джоджена, черния пипер и солта.

Изсипете сместа в сгорещеното и леко порозовяло масло и я пържете на умерен огън, като не бъркате, а само раздрусвате леко.

Когато долната страна се изпържи леко до розово-кафеникава коричка, обърнете внимателно с решетъчна лъжица, за да се получи коричка и от другата страна.

Поднесете ястието пататник топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: