Чаен кейк

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30881177
Чаен кейк
27/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими Продукти

  • стафиди - 450 г
  • грозде - 450 г без семки
  • кафява захар - 450 г
  • уиски - 150 мл
  • студен чай - 300 мл прецеден
  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. счукан
  • канела - 1 ч.л.
  • лимони - настъргана кора от 1
  • портокали - настъргана кора от 1
  • мед - 25 г
  • яйца - 3 бр.
  • индийско орехче - 1 ч.л. настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете гроздето, захарта, стафидите, уискито и чая в купа. Оставете ги да киснат 1 нощ.

Загрейте фурната на 160 градуса. Пресейте брашното върху плодовата смес, заедно с бакпулвера и подправките. Прибавете лимоновата и портокаловата кори. Добавете постепенно яйцата и разбъркайте много добре.

Сипете сместа в кръгла форма за кейк с диаметър 25 см и печете във фурната 45 минути.

Когато кейкът изстине го извадете от формата. Загрейте меда в малка тенджерка с 1 с.л. вода и го намажете за да се получи лъскава глазура. По желание го поднесете с къдрички краве масло.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: