Телешки суджук

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
10
23
1
04/02/2019
"Така и така сте свалили суджука, защо не го нарежете на тънко, докато ние изтичаме за домашното вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции11
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 630
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 6 кг
  • свинско - 2 кг
  • сланина - 2 кг
  • Подправки на 1 кг месо
  • сол - 25 г
  • черен пипер - 3 г
  • кимион - 3 г
  • захар - 5 г
  • див копър - смляни семена от
  • селитра - 1 г
  • тънки черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам добре от сухожилията и ципите говеждото, смилам или накълцвам на дребно. Смесвам смляното месо с подправките и много добре омесвам.

Омесените много добре продукти оставям на хладно да престоят 10-12 ч. на пласт не по-дебел от 10 см.

Червата - трябва да са здрави и добре почистени. Добре е да използват стари черва, които са престояли в сол, а после отново измити.

При пълненето не бързам и съм внимателна за въздух. Ако забележа мехурчета в напълненото черво, ги надупчвам с игла.

Връзвам възлите през 35-40 см, за да получа накрая хубави кравайчета от по 700-800 г до килограм в прясно състояние.

Суджуците се окачват да се сушат на проветриво място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар