Сини сливи с ориз

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
755
93
13/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сините сливи се почистват от костилките. Лукът се нарязва на ситно. В тиган се задушава в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване.

Добавя се оризът и се пържи 2 – 3 мин.

Залива се с 2 ½ чаени чаши гореща вода, добавят се сливите, сол на вкус и канелата.

Ястието се вари на тих огън десетина минути, след което се досварява при изключен електрически ток.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар