Запеканка от пълнени палачинки

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
784
93
13/02/2019
Приготвяне70 мин.
Готвене90 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо694
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, почистен и нарязан на колелца, се задушава в растителното масло до омекване. Добавят се доматеното пюре и черен пипер.

От млякото, яйцата, солта, содата и брашното се приготвя гъстичко палачинково тесто. На дъното на силно загрято тиганче, намазано с мазнина за пържене, с дълбока супена (разливна) лъжица се сага от тестото.

Като се изпече от едната страна, палачинката се обръща и се запича и от другата страна. Тиганчето се намазва отново с мазнина и по същия начин се изпържва втората палачинка и т.н.

Задушеният праз се разпределя в готовите палачинки и те се увиват на рула, наръсват се обилно с настърган кашкавал.

Приготвените пълнени палачинки запичаме във фурна до златиста коричка на кашкавала.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар