Крем с круши и карамел

26/02/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • круши - 500 г
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • мляко - 250 мл прясно
  • захар - 120 гр
  • ванилия - 1 прахче
  • желатин - 1 ч.л.
  • ром - 4 с.л.
  • За карамела
  • захар - 60 г
  • вода - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крем от жълтъците, млякото, захар на вкус и ванилията и след като го свалите от котлона, го сгъстете с малко желатин.

Пасирайте изчистените и нарязани круши, прибавете ги към крема и добавете останалата захар.

В огнеупорен съд пригответе карамел от захарта и водата, като го разлеете и по стените на съда.

Когато карамелът изстине, сипете изстиналия крем и оставете в хладилника, за да се стегне.

Преди да сервирате, потопете за миг съда в топла вода и обърнете крема върху плоска чиния.

Украсете с резенчета круши, накиснати за няколко часа в рома. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар