ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен шаран на шайби

Пържен шаран на шайби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Пържен шаран на шайби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Рибата трябва да присъства в менюто ви поне няколко пъти седмично, даваме идея за страхотно приготвяне на шаран. Изберете гарнитура и се насладете на ястието си"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг
  • лимони - 1 бр.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме си добре шарана от вътрешностите, измиваме и подсушаваме.

Смесваме равни части царевично и пшенично брашно в съд, добавяме малко сол на вкус и разбъркваме добре.

Вземаме тиган с незалепващо покритие и с дебело дъно, за да се поддържа равномерна температура.

Наливаме олио около 1 см и го загряваме на котлона.

Загряването е от значение, затова за да сме сигурни, че е достигната правилната температура преди да сложим рибата, пускаме в тигана парченце хляб.

След като започне да цвърка, значи е готово самото олио.

През това време овалваме рибата в подготвената смес от царевично и пшенично брашно и я поставяме в тигана.

Пържим рибата и от двете страни.

Готовите шайби пържен шаран отцеждаме върху хартия за печене.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: