Пържен шаран на шайби

04/02/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг
  • лимони - 1 бр.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме си добре шарана от вътрешностите, измиваме и подсушаваме.

Смесваме равни части царевично и пшенично брашно в съд, добавяме малко сол на вкус и разбъркваме добре.

Вземаме тиган с незалепващо покритие и с дебело дъно, за да се поддържа равномерна температура.

Наливаме олио около 1 см и го загряваме на котлона.

Загряването е от значение, затова за да сме сигурни, че е достигната правилната температура преди да сложим рибата, пускаме в тигана парченце хляб.

След като започне да цвърка, значи е готово самото олио.

През това време овалваме рибата в подготвената смес от царевично и пшенично брашно и я поставяме в тигана.

Пържим рибата и от двете страни.

Готовите шайби пържен шаран отцеждаме върху хартия за печене.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти