Панирани пилешки филенца

03/02/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак
"И сега нещо за изгладнелите душици, които исках хем да мезят, хем да похапнат "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 043
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г от бут
  • марината
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр. разбити
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото месо на филенца. Поръсваме със сол и черен пипер. Смесва се соев сос и горчица.

Намазваме филето и оставяме да поеме поправките за 30 минути.

В купа се разбиват яйцата, брашното сипваме в чиния и смесваме с червения пипер.

Загрява се олио, топим първо филенцето в брашно, после в яйце и пържим от двете страни до златисто.

Сервираме пилешките хапки с подходяща салата и пържени картофки.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар