Печено шпиковано агнешко бутче

05/03/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо145 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 задно
  • сланина - 100 г
  • лук - 1 главичка, кромид
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • магданоз - 2 - 3 корена
  • вино - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 30 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В горещото олио сложете почистените и нарязани лук, моркови, целина и корени, черния пипер, дафиновия лист и бахара и леко посолете.

Излейте сместа в голям гювеч, поставете почистеното от ципите и шпиковано със сланината бутче, покрийте с капака и печете в умерена фурна.

Когато сосът се поизпари, сипете виното и малко вода и печете на слаба фурна.

Извадете готовото агнешко бутче в подходящо блюдо, залейте го с прецедения сос, подправен с лимоновия сок и сервирайте. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар