Солени тригуни с извара и кашкавал

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
239
4
02/02/2019
"Вярвате или не, но солени тригуни с извара и кашкавал можем да хапваме по всяко време на денонощието "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като се разбиват яйцата, добавя се прясно мляко, сол, олио, извара, настърган кашкавал, сода за хляб и царевично брашно.

Разбърква се с вилица, да се получи средно гъста плънка.

Взема се една кора и поръсваме с олио. В средата се поставя лъжица-две плънка. Прегъва се долната част да покрие плънката, а отгоре горната част, да се получи лента.

Отново се поставя част от плънката и се навива на тригуна.

Така оформени се нареждат в тава, намазвана с олио. Отгоре се намазва с разбит жълтък с малко олио и поръсваме сусам.

Печем баничките в загрята фурна 180°C до златисто.

Много са вкусни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар