Татарски кюфтета на скара

23/03/2010
Ели
отЕлиНовак
"Странна работа, още не сме замесили каймата и вече нямаме търпение да опитаме от тези ароматни и леко пикантни татарски кюфтета на скара "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 735
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме много хубаво двата вида кайми с подправките, настъргания лук, кашкавала, нарязаните на ситно чушки и виното.

Оформяме кюфтетата и ги оставяме 1 час в хладилника.

Печем ги върху намазнена със сланина скара и от време на време поръсваме с газираната вода.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Рудолф Ван Веен
Рудолф Ван Веен
29.09.2014 18:00
съставките на каймата/люта чушка и червен пипер + всичко останало/ и най-вече разбъркването на кашкавала с каймата прилича на 100% на лесковашките ущипци, а това е сръбска скара. ще си сложа кашкавала както си му е реда - по средата.
3
1
pavlina
pavlina
18.11.2011 11:04
рецептата е хубава,но не съм съгласна с кимиона защото ще има вкус на кебапче.това е лично мнение.
4
0
спец
спец
17.11.2011 19:33
Каймата се приготвя от свинско месо, добавят се сол, черен пипер, кимион, лук, магданоз - в количества съобразно вкуса ви. Оформят се топки кайма големи, колкото среден домат. Разплесквате ги в разцепена найлонова торбичка, да станат около 1 см дебели(четен брой). Правите пълнеж от ситно нарязан на кубчета кашкавал, (късчета топено сирене), сурова зелена чушка(лютива), като тънко поръсвате едната част на кюфтето. Другата част от кюфтето я залепвате отгоре, оформяйки го, като цяло. Работете през найлоновите торбички с малко вода за да не ви залепва каймата.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв